Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü, uzaktan eğitim yüksek lisans programlarına "Yönetim Bilişimi ve Sağlık Bilişimi"ni de eklendi.

Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsünce 2 yıldır sürdürülen "Bilişim Sistemleri" internet destekli uzaktan eğitim yüksek lisans programına, "Yönetim Bilişimi ve Sağlık Bilişimi" uzaktan eğitim yüksek lisans programları da eklendi. "Yönetim Bilişimi ve Sağlık Bilişimi" uzaktan eğitim yüksek lisans programı için 2010 güz dönemi için 50’şer öğrenci alınacak. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde de "Hastane işletmeciliği" uzaktan eğitim yüksek lisans programı açılacak.

Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Halim Soncul, Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrencilerin yer ve zamandan bağımsız olarak eğitim faaliyetlerine katılabileceklerini, çalışan öğrenciler, Ankara dışındaki öğrenciler ve benzeri nedenlerle fiziki olarak okula gelemeyenler için bu yöntemin büyük avantajlar sağladığını belirtti. Soncul, programı başarıyla tamamlayan öğrencilerin Gazi Üniversitesi Yüksek Lisans diploması alacaklarını ve bu diplomanın örgün eğitim öğrencilerinin alacağı diplomayla aynı olacağını kaydetti.

7 GÜN/24 SAAT AÇIK OKUL
Programa kayıt olan öğrenciler derslerini 7 gün 24 saat açık olan Öğrenim Yönetim Sistemi üzerinden takip edebilme fırsatı elde edebilecekler. Öğrenciler derslerini metin, grafik, animasyon, video, ses desteği ile alabilecek, öğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile gerek mesaj gerekse forum ve sohbet ortamları sayesinde sürekli iletişim halinde bulunabilecekler.

Oldukça yeni bir uygulama olmasına rağmen, uzaktan eğitimin Dünyada ve Türkiye’de hızla yaygınlaşmakta olduğunu ifade eden Prof.Dr. Halim Soncul, 2008 yılında İngiltere’de uzaktan eğitim alan öğrenci sayısının 180 bine ulaştığını, dünyada ise bu sayının yaklaşık 90 milyon olduğunun tahmin edildiğini belirterek, Türkiye gibi bölgeler arası farkların belirgin olduğu ülkelerde eğitim kalitesinin standardize edilmesinde ve kaliteli eğitimin ülkenin her yerine ulaştırılmasında internet destekli uzaktan eğitim modelinin çok yararlı olacağını vurguladı.MİLLİYET

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.