MEB SBS VE LYS İÇİN RAPOR ALMALARININ ENGELLENMESİ KONUSUNDA İL MÜDÜRLÜKLERİNİ UYARDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın illere gönderdiği yazı tartışmalara neden oldu. Bakanlık, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'na girecek öğrencilerin, sağlık raporlarıyla okuldan ayrı kalmamaları konusunda il milli eğitim müdürlüklerini uyardı. 

Bu uyarıdan sonra rapor baskısı yapan öğrenciler, doktorlar ve okul müdürleri karşı karşıya kaldı Bugün gazetesinin haberine göre, Bakanlığın uyarısını değerlendiren uzmanlar ise sınav öncesi öğrencilere toleranslı davranılması gerektiğini ifade etti. 

Sınava okulda hazırlanmaları için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, gerekli şartların sağlanmasına kadar öğrencilere sınav öncesi idari izin verilmesinin daha uygun olduğunu söyledi. 

ÇOCUKLARIN SAHTECİLİK YAPMLARINA GÖZ YUMULUYOR 
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ‘’Üniversite sınavı öncesi öğrenciler aldıkları raporlarla sağlık sistemini aracı olarak kullanıyor. Bu konuda eğitim sisteminde idari izin sisteminin de oluşturulması lazım. Okullardaki eğitim sistemi öğrenciyi tatmin etmiyorsa, rapor alarak sınava evinde ya da dershanede hazırlanma ihtiyacı duyuyorsa bu durumun sorgulanması gerekiyor. 

Raporlarla öğrenciye usule aykırı işler yapmayı öğretiyorsunuz. Usulsüzlükle birlikte çocuklara daha lise yıllarından itibaren sahtecilik yapmalarına göz yumuyorsunuz. Bu durumu değiştirmek için başka yöntemler uygulamak daha yararlı olacaktır.’’ dedi. 

BAKANLIĞIN SÖYLEDİĞİ YABANA ATILMAZ
Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Özer, ise ‘’Bakanlık dedi ki, "Artık bu raporları almayın biz sizin devamsızlık sürelerinizi uzatalım. İkinci yarıda veli iznine tabi olarak devamsızlık sürenizi 45 güne çıkartalım. Hem hastanelerini gereksiz yere meşgul etmeyelim hem de yalancı durumuna düşmüş olmayın." Bakanlık böylelikle eğitim sistemini bir garabetten kurtardı. Ama geldiğimiz noktada Bakanlığın bir tasarrufu oldu. 

Bakanlık 'öğrencileri okulda tutacağız' diyor. Öğrenci de okulda alacağım bilgi, sınav için bana yeterli olmuyor.Bu nedenle okulda durmamın bir anlamı yok diyor’’ dedi. 

VELİLER 'ŞİKAYET EDERİZ' DİYOR 
Ankara Tabip Odası Başkanı Özden Şener ise ''Eğer doktor rapor verme taraftarı değilse bazı veliler doktorları yetkililere şikayet etmekle tehdit ediyor. Bu sorunun önüne geçilmesi için de Milli Eğitim Bakanlığı sınav dönemlerinde okul müdürlerine yetki vererek öğrencilerin idari izinli sayılmasını sağlayabilir. 

Eğer bu durum mümkün olmuyorsa bu konuda başka çözümler üretilmelidir. Çünkü sağlık çalışanları üzerinde velilerin ciddi bir baskısı söz konusu oluyor.''dedi.ntvmsnbc

Blogger tarafından desteklenmektedir.