DERSHANELER 1 EYLÜL 2015 T'E KADAR KAPATILACAK.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dershane ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle yapılan görüşmelerin ardından dershane yasa taslağına son şeklini verdi. Taslağa göre, özel etüt merkezleri kapatılmayacak, ancak yaş sınırlaması getirilecek. 

Çalışan anne-babaları gözönüne alan bakanlık, özel etüt merkezlerine ücret karşılığında 12 yaşa kadar öğrenci almasına izin verecek. Dershanelerin faaliyetlerini sona erdirmeleri için verilen süre ise 1 Eylül 2015 tarihi olarak yasa taslağında yer aldı. Dershanelerde çalışan öğretmenler de yasayla birlikte halk eğitim merkezlerinde görevlendirilecek. 

Öğretmenlerin bu merkezlerde görev alabilmesi için 5 yıl dershanede sigortalı olarak çalışma kriteri arayacak olan bakanlık, birçok öğretmenin dershanede kayıt dışı çalıştığını, devlete alınacak dershane öğretmen sayının 15 bin civarında olduğunu belirledi. 

AÇIK LİSE İSTEDİLER 
MEB'in araştırmasına göre dershaneler teşvik kategorisinde en çok arsa tahsisini isterken, dönüşülecek eğitim kurumu kategorisinde ise açık lise talebinde bulunuyor. 2015 yılından itibaren özel okula dönüşemeyen dershaneler 2 yıllığına açık lise olarak eğitimlerine devam edebilecek. 

Böylece 2017'ye kadar tam anlamıyla dershaneler dönüştürülecek. Yasa taslağı ile birlikte özel okul olma kriterleri de yumuşatılacak. Alkollü satış yapılan mekanların eğitim kurumlarına uzaklığına yönelik kriter aranmayacak. 

Özel okula dönüşebilmesi için 200 metrekare bahçe şartını da aramayan bakanlık, dershane binalarının müstakil binada olmasını şart olarak koşacak. Bakanlığın dershaneleri, arsa tahsisi, kredi kolaylığı ve borç yapılandırması gibi tüm teşviklerden yararlandıracağı kaydedildi.SABAH

Blogger tarafından desteklenmektedir.