ÜNİVERSİTE ÖĞRECİLERİNE ÖZEL SOSYAL MECRA SCORP
Scorp, kullanıcıların 15 saniyelik videolar çekerek bunları bir başlık içerisinde paylaştığı mobil bir uygulama.
Hakkında “videolu sözlük” yorumu da yapılan Scorp’da kullanıcılar; trend olan sorular, gündemde öne çıkanlar gibi daha pek çok konuda kısa videolar ile içerik üretiyorlar.
Discover bölümünde değişik başlıklar bulunuyor ve her video yeni bir başlık anlamına geliyor. Öte yandan Scorp’da, kimliğinizi gizleyerek de video paylaşımında bulunabiliyorsunuz. “Hedefimiz yepyeni bir sosyal medya oluşturarak konular üzerinde kümülatif video paylaşım platformu olmak” diyen proje kurucularından İzzet Zakuto, bu yolculuğa; “Sosyal medyayayı bu kadar kullanan bir ülkeden neden global bir sosyal medya işi çıkmıyor’’ sorusuyla başladıklarını belirtiyor.
Kısa vadede şirkete dönüşecek
Scorp’u diğer mecralardan ayıran en önemli özelliklerden biri, yalnızca üniversite öğrencilerinin kaydolabilmesi... Henüz Apple Store ve Android gibi platformlarda bulunmamasına rağmen, üniversite öğrencilerinin birbirlerine gönderdikleri linkler ve davetler sayesinde program 1500’e yakın üye sayısına ulaştı bile.
Projenin; İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerdeki üniversiteler başta olmak üzere toplam 27 üniversitede temsilcileri bulunuyor. Scorp’un yöneticilerinden Sercan Işık, yakın zamanda yurtdışındaki üniversitelerde de temsilciliklerinin ve irtibatlarının olacağını söylüyor ve geçtiğimiz haftalarda ABD’deki Carneige Mellon Üniversitesi’nde temsilcilerinin faaliyete başladığını belirtiyor.
Farklı üniversitelerdeki 300’e yakın üniversite öğrencisi de projeye içerik, PR vs gibi konularda destek oluyor. Projenin kurucuları Sercan Işık ve İzzet Zakuto, uzun vadede bu temsilciler ve destek olan üniversite öğrencileriyle birlikte bir şirket çatısı altında çalışacaklarını söylüyor.
Sosyal platformların önüne geçecekler
Scorp ekibi, hedeflerinin çok büyük olduğunu ve mevcut sosyal platformlarının pek çoğunun önüne hızla geçecekleri konusunda da oldukça iddialı olduklarını söylüyor.
Projenin destekçilerinden Sintia Behar, “Gece gündüz demeden sürekli buluşuyor ve Scorp’u geliştirmek için çalışıyoruz” diyor ve ekliyor: “Ekip arkadaşlarımızdan Sabancı Üniversitesi’nden Eda Alfasa’ya ve Anadolu Üniversiteleri Koordinatörü Orhun Uysal’a emeklerinden ve harcadıkları mesailerinden dolayı özellikle teşekkür ediyoruz.”
Bilgi Girişimciler Kulübü’nden büyük destek
Projeye destek verenlerden önemli bir kısmı da üniversite kulüpleri. Scorp yöneticileri; Sabancı İşletme Kulübü, Üniversite Medya Birliği, Bilkent Girişimciler Kulübü gibi pek çok oluşumla ortak hareket ediyor ve karşılıklı AR-GE çalışmaları yapıyor.
Bu bağlamda en büyük desteği ise Bilgi Girişimciler Kulübü(BIG) veriyor. Kulubün 6 yıllık geçmişinde çok önemli isimlerle yaptıkları başarılı programları barındırdığını vurgulayan kulüp başkanı Burak Çimen, Scorp projesinin geliştirilmesinde ve yayılmasında da proje ekibine partnerlik yaptıklarını ve destek sağladıklarını söylüyor.
İki öğrenci geliştirdi
Sosyal medyayı en çok kullanan ülkelerden biri olmamıza rağmen global anlamda ürettiğimiz sosyal bir platform henüz yok. Fakat bu durum Scorp sayesinde kısa sürede son bulacak. Scorp; Koç Üniversitesi’nden iki öğrencinin geliştirdiği bir video paylaşım platformu. Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan bu program için “videolu sözlük” de diyebiliriz.
Yeni bir mecra
İnternetin ve sosyal medyanın hızla yaygınlaşmasıyla beraber, sosyal platformlara olan ilgi de oldukça artıyor. Bu da beraberinde yeni yeni sosyal mecraların oluşmasını getiriyor. Facebook, Twitter, Instagram, Vine gibi art arda patlama yapan sosyal medya platformlarından sonra şimdiler de ise Scorp diye adlandırılan ve önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan video paylaşım platformu dikkatleri çekmeye başladı.
Koç Üniversitesi öğrencileri İzzet Zakuto ve Sercan Işık’ın birlikte ürettikleri ve geliştirdikleri bir proje olan Scorp, üniversite öğrencileri arasında hızla yayılmaya başladı bile.BUGÜN
Post a Comment