Audi geleceğin fabrikaları için yazılım yarışması düzenledi
Audi’nin geleceğin fabrikaları için dijital çözümler aradığı “Akıllı Fabrika Yazılım Maratonu” sona erdi.
10 ülkeden 80’e yakın katılımcı, Audi üretim biriminin gerçek veri setlerini kullanarak, geleceğin fabrikası için yazılım çözümleri geliştirdi.
Yazılım yarışmasının galibi "Tricycle" takımı oldu. Karlsruhe ve Münih üniversitelerinden öğrenciler "gövde üretiminde hata haritalaması" adlı fikirleriyle jürinin beğenisini kazanarak birinci oldular.
Akıllı Fabrika Yazılım Maratonu'nun ikincisi bu yıl Audi Forum Ingolstandt’da gerçekleştirildi. Üç ila beş kişilik takımlar halinde yarışan, Bilgi Teknolojileri, matematik ve iletişim tasarımı konularında uzman programlama dahileri, geleceğin fabrikaları için dijital çözümler geliştirdi.
bunun için yazılımcılara, Audi'nin 25'inci saat vizyonuna uygun olarak, 25 saat verildi. Audi'nin 25'inci saati, sürücüsüz otomobiller sayesinde kazanılan zamanı temsil eden, sembolik bir süre.
Sonuçlar, Audi uzmanları, şirket dışından BT uzmanları ve iş danışmanlarından oluşan altı kişilik bir jüri tarafından değerlendirildi. Teknik metodoloji, kullanım kolaylığı, katma değer ve sunum, kazananın kararının verilmesinde rol oynayan faktörler oldu. Değerlendirmede, izleyicilerin verdikleri puanlar da rol oynadı.
Hatalı üretimin önüne geçecek
Yarışmanın galibi ise Tricycle oldu. "Tricycle" ekibini oluşturan Maximilian Backenstos, Svenja Seip ve Niel Wagensommer'in yarışma için seçtikleri konu, "gövde üretiminde hata haritalaması" idi. Ekibin geliştirdiği doğrusal model, otomobil gövde ebatlarındaki potansiyel hataların önceden kestirilebilmesini sağlıyor.
Sistem, ufak sapmaları belirleyerek, ileride daha ciddi hataların nerede ortaya çıkabileceğini önceden tespit edip bunları daha gerçekleşmeden önlemeyi amaçlıyor. Bu sayede üretim sürecinin istikrarı daha da artırılırken, hatalı üretimin önüne geçiliyor.
Audi fikirleri hayata geçiriyor
Yaklaşık 170 başvurunun yapıldığı Yazılım Yarışmasının müsabaka aşamasında, Hindistan, Mısır, Almanya ve İsrail gibi ülkelerden gelen 80 katılımcı toplamda 19 ekip halinde yarıştı.
Audi'nin Üretim ve BT birimlerinden uzmanlar, katılımcılara mevcut ve gelecekte karşılaşılabilecek zorlukları anlattılar. Ardından katılımcılara mentorluk yapan Audi uzmanları, yarışmaya girecek projeleri detaylandırmaya yardımcı oldular.
Audi, 2016'da düzenlenen ilk Akıllı Fabrika Yazılım Maratonu'nda geliştirilen fikirlerin üçte ikisini, fikirlerin yaratıcısı olan ekiplerle işbirliği içerisinde üretim süreçlerine entegre etmek üzere çalışmayı sürdürüyor. Bu yılın en yaratıcı çözümleri de Yazılım Maratonu yarışmacılarıyla birlikte geliştirilip üretime entegre edilecek.
Post a Comment