Öğretmen-İm Projesine başvurular başladı

Kızılay’ın Toplum Merkezlerinde gönüllü çalışacak öğretmenleri seçmek amacıyla başlattığı “Öğretmen-İm” projesine başvurular başladı. 

Gönüllü öğretmenlik yapmak isteyenler, başvurularını 20 Ekim 2018 tarihe kadar yapabilecek Kızılay’ın Toplum Merkezlerinde gönüllü çalışacak öğretmenleri seçmek amacıyla başlattığı “Öğretmen-İm” projesine başvurular başladı. 

Başvurular 20 Ekim 2018 tarihine kadar https://goo.gl/forms/aQGuWdjO3Wv38WBp2 üzerinden yapılacak. 

Projenin uygulanacağı pilot iller; Bursa, İstanbul (Bağcılar), İzmir, Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep olarak belirlendi. Projeye pilot illerdeki üniversitelerin Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Fen Bilgisi, İngilizce ve Sınıf Öğretmenliği bölümlerinde öğrenim görmekte olan, mezun veya öğretmen olarak görev yapan gönüllüler başvurabiliyor. 
Başvurular sonrasında oluşacak nihai katılımcı listesindeki gönüllülerin katılımıyla Kastamonu’da 05-09 Kasım tarihleri arasında 4 gün sürecek Proje Bilgilendirme ve Kızılay Tanıtım Eğitim Kampı gerçekleştirilecek. Konaklama ve ulaşım hizmeti Kızılay tarafından karşılanacak. 

Projeye katılmaya hak kazananların listesi 23 Ekim 2018 günü e-posta ile duyurulacak. Ayrıca adaylar, projeye dair sorularını genclik@kizilay.org.tr adresi üzerinden iletebilecek.  

15 toplum merkezi var 
20 Ocak 2015 tarihinde Kızılay ilk toplum merkezini yereldeki işbirlikleriyle Şanlıurfa’da kurdu. 

Hali hazırda Şanlıurfa, İstanbul (Anadolu ve Avrupa yakası), Konya, Ankara, Kilis, Bursa, İzmir, Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş ve Mardin’de olmak üzere 15 toplum merkezi hem yerel nüfusa hem de sığınmacı nüfusa hizmet sağlanıyor. 

Toplum merkezleri ile yönlendirme hizmetleri, eğitim faaliyetleri, geçim kaynağını geliştirme çalışmaları, beslenme ve sağlık hizmetleri, sosyal etkinlikler, savunuculuk ve koruma faaliyetleri, gönüllülük faaliyetleri, sosyal uyuma yönelik çalışmalar sunuluyor. 

 Çocuk ve genç dostu alanlarla yeni nesillere katkı sağlanıyor. Toplum Merkezleri Gönüllülük Projesi ile pilot illerde öğrenim görmekte olan gönüllülerin faaliyetlere doğrudan katılarak tecrübe edinmeleri ve yararlanıcıların eğitim süreçlerine katkı sunmaları isteniyor. 

Verilecek eğitimler sonrasında gönüllüler öğrenim gördükleri ildeki toplum merkezinde aylık en az 12 saat – 5 gün gönüllü olarak yararlanıcı mültecilerin okul derslerine katkı sağlamaları ve onlarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeleri bekleniyor.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.