Netaş’ın gönüllü mühendisleri, çocuklara kodlama öğretmek için biraraya geldi
Netaş mühendisleri, ilkokul 4. sınıf öğrencilerine kodlamanın temellerini anlatarak çocuklarla birlikte bir oyun tasarladı.
Netaş Kurumsal İletişimden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Buket Okumuş, “Kodlama Netaş’ın DNA’sında var. Türkiye’nin ilk ArGe merkezini 45 yıl önce kuran Netaş olarak, bu etkinlikle bilgi birikimimizi çocuklarımıza mühendisliği sevdirmek için kullanıyoruz” dedi.
Netaş, Türkiye’nin ‘Dijital Mimarları’nı yetiştirmek için mühendisleri ile birlikte harekete geçti. Dünyada milyonlarca öğrenciyi kodlama saatinde buluşturan Kod Saati Haftası (Hour of Code) nedeniyle Netaş’ın gönüllü mühendisleri, ilkokul 4. sınıf öğrencileri ile biraraya geldi.
İstanbul Sultanbeyli Merkez Okulu’nda gerçekleştirilen ve 2 saat süren etkinlik kapsamında mühendisler, çocuklara kodlamayı anlatarak, birlikte oyun tasarladı. Eğitimin sonunda çocuklara Kod Saati Sertifikaları verildi.
“Kodlama Netaş’ın DNA’sında var diyen Netaş Kurumsal İletişimden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Buket Okumuş, “Türkiye’nin ilk ArGe merkezini 45 yıl önce kuran Netaş olarak, bu etkinlik ile bilgi birikimimizi çocuklara mühendisliği sevdirmek için kullanıyoruz.
Amacımız, stratejik önceliğimiz olan milli ve yerli teknoloji üretimini gerçekleştiren bir Türkiye için “Dijital Mimarlar”ın yetiştirilmesine katkı sağlamak, teknoloji alanında insan kaynağını güçlendirerek ülkemizden dünyayı şekillendirecek mühendisler çıkarmak.
Bunun için teknolojiyi yaratıcılıklarıyla desteklediklerinde neler ortaya çıkarabileceklerini onlara bizzat göstererek ilkokul sıralarındaki çocuklarımıza, cesaret vermek istedik.” dedi.
Post a Comment