Kadir Has Üniversitesi’nden İki Yeni Bölüm
Kadir Has Üniversitesi, hem sektöre hem de akademiye yönelik yetkin profesyoneller, araştırmacılar ve bilim insanları ile dünyanın her yerinde çalışabilecek nitelikte mezunlar yetiştirme amacıyla hayata geçirdiği Yeni Eğitim Modeli’ne iki yeni bölüm dahil etti.
Bu yıl ilk kez Yeni Eğitim Modeli kapsamında öğrenci alacak olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nin yanı sıra, İnşaat Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği de %100 burslu öğrencilerini bekliyor.
Kadir Has Üniversitesi bünyesinde yeni açılan “Mekatronik Mühendisliği” ve “İnşaat Mühendisliği” bölümleri ile birlikte, mevcut olan “Elektrik-Elektronik Mühendisliği”bölümünde yeni eğitim modeli uygulaması başlıyor.
Bu bölümdeki öğrenciler, ilk yıl “Ortak Çekirdek Program”da 5 ders alacak. 2. sınıftan itibaren geçiş yapacakları “Proje Tabanlı Eğitim Modeli” ile de ihtiyaç duyulan tüm teorik bilgi ve uygulamalarıdirekt dahil olacakları proje geliştirme ve uygulama süreçlerinde edinecekler.
“SEKTÖR VE AKADEMİ İŞBİRLİĞİNDE YENİ BİR ÇIĞIR AÇILIYOR”
Yeni eğitim modeli için ders programları, sektörünün öncü kuruluşları ile hazırlanırken, sektörel işbirliği öğrencilerin tüm eğitim sürecine yayılarak, iş dünyasına hazır, sektörün tercih ettiği genç mühendisler yetiştiriliyor.
Proje odaklı eğitim modeliyle, öğrenciler geleneksel dersler almak yerine, her dönem sektörün önde gelen şirketlerinin sunduğu proje havuzundan projelerini seçerek, teorik bilgileri bu projeleri hayata geçirme sürecinde ediniyorlar.
Klasik eğitim sisteminin öğrencilere bilgi yükleyen yaklaşımını reddeden KHAS Yeni Eğitim Modeli ile öğrenciler, bilgi üreterek ve proje geliştirerek fark yaratmaya teşvik ediliyor.
“İNŞAAT MÜHENDİSLERİ YENİLİKÇİ ÇÖZÜM VE TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRECEK”
Günümüzde gerek nüfus artışı, gerek çevre koşulları İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne duyulan gereksinimi arttırıyor.
Kadir Has Üniversitesi, yeni eğitim modeli ile bünyesine dahil ettiği İnşaat Mühendisliği Lisans Programı ile öğrencilere, bir yandan yaşanabilir, sürdürülebilir, güçlü ve yapılı ortamı çevreyi oluşturmayı hedeflerken, bir yandan da yeni teknoloji geliştirme ve özellikle yeni malzemeler kullanma konusunda gerekli çalışmaları aktaracak.
İnşaat Mühendisliği uygulamalarından örneklerin aktarılacağı eğitim ile öğrenciler, sorunların üstesinden gelebilecek, araştırmacı, nitelikli ve yenilikçi tasarım anlayışı ve pratiği ile donanmış olacak.
“GELECEĞİN MESLEĞİ: MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ”
Makine, elektronik ve yazılım alanlarının sinerjik bileşimine ihtiyaç duyulan sensör, teknolojiler, robotik, otomasyon gibi uygulamaların yer aldığı Mekatornik Mühendisliği, günümüzde büyük önem kazanıyor.
Kadir Has Üniversitesi tarafından bu yıl yeni açılanMekatronik Mühendisliği Lisans Programı’nda, sektörle işbirliği içerisinde belirlenecek Mekatronik Mühendisliği uygulamalarından örneklerin yer aldığı projeler işlenecek.
Ders planının ikinci yarıyılından başlayarak her dönem en az iki proje yapacak öğrenciler, bu projedeki hedefe varacak şekilde, edinmesi gereken formasyonu sorgulayacak ve o dönem içerisinde öğreneceği konularla bunu edinmesi sağlanacak.
“TELEKOMÜNİKASYON TEKNOLOJİLERİNE AĞIRLIK VEREN PROGRAM”
Kadir Has Üniversitesi bünyesinde 2003 yılından bu yana mezun verenElektrik-Elektronik Mühendisliğiise2019 yılından itibaren yeni bir eğitim modeline geçiş yapıyor.
Proje tabanlı dersleri ve sektörel işbirlikleriyle yürütülen özel projeler sayesin, mühendislik ve araştırma süreçlerinde uzmanlaşan mezunlar yetiştiriyor. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, telekomünikasyon teknolojilerine ağırlık veren bir eğitim ve araştırma programı sunuyor.
Özellikle ABD, Çin ve Avrupa’daki önde gelen üniversitelerle araştırma işbirlikleri yapılan ve kariyer yapmaya aday mühendisler yetiştirilmesi hedeflenen bölümde, iletişim teknolojileri, mikrodalga sistemleri, sinir ağları, derin öğrenme ve ileri sinyal işleme konuları ele alınıyor.
*Kadir Has Üniversitesi bünyesinde yeni açılan İnşaat Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği’ne 2019 – 2020 akademik yılında, %100 burslu 20’şer öğrenci alınacak.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ne ise %100 burslu 10 öğrenci ve %75 burslu 20 öğrenci alınacak.
Post a Comment