Türk takımlarından, 2020’deki Shell Eco-marathon’a iddialı başlangıç

Shell’in, gençleri enerji tasarruflu yenilikçi araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek amacıyla düzenlediği, uluslararası öğrenci inovasyon yarışması Shell Eco-marathon’un, 2020 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilecek yarışı için hazırlıklar başladı. 




2020’deki Shell Eco-marathon’a hazırlanan Türk takımları, 9-11 Ekim tarihleri arasında Shell Eco-marathon’un global teknik ekibinden ve sektör profesyonellerinden eğitim aldılar ve yarışmadaki iddialarını bir kez daha vurguladılar. 

 SHELL’in inovasyon ve sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında uluslararası çapta düzenlediği en önemli projelerinden biri olan Shell Eco-marathon yarışması için, dünyanın dört bir yanından gençler, benzin ve dizelin yanı sıra hidrojen, elektrik, biyoyakıtlar gibi geleceğin enerji kaynaklarıyla çalışan prototip otomobiller tasarlayarak üretiyorlar. 

Bu zorlu yarışın 2020’de yapılacak olan 35’incisi için Türk takımlarının da hazırlıkları başladı. Önümüzdeki yıl Londra’da düzenlenecek olan ve Türkiye’nin 15’inci kez katılacağı Shell Eco-marathon’da gençlerimizin daha da başarılı sonuçlar alması adına Shell Türkiye tarafından 9-11 Ekim tarihleri arasında Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin Genel Merkezi’nde (TAYSAD) bir ‘Teknik Çalıştay’ düzenlendi.

 Yaklaşık 20 üniversite takımından 100 öğrencinin yer aldığı etkinlik, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı ve Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Osman Sever’in konuşmalarının ardından başladı. Öğrenciler, Shell Eco-marathon global teknik ekibiyle biraraya gelerek araçlarının verimlilik ve performanslarını geliştirmek amacıyla atölye çalışması yapma fırsatı buldu. 

Ayrıca, Otomotiv Teknoloji Platformu Direktörü Ernur Mutlu, Avitaş Kompozit Plastik A.Ş. Genel Koordinatörü Halid Avdagiç, Okan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nejat Tuncay, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Göktan ve Prof. Dr. Murat Ereke gibi alanında yetkin sektör profesyonellerinden ve akademisyenlerden bilgi aldı. Etkinlikte takımlara yakıt teknolojileri, batarya sistemleri, uygun motor seçimi gibi teknik konulara dair yoğun teorik ve pratik eğitimler de verildi.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.