Logo Yazılım Geleceği Yazanlar Atölyesi Uzaktan Eğitimle Devam Ediyor
LOGO YAZILIM GELECEĞİ YAZANLAR ATÖLYESİ UZAKTAN EĞİTİMLE DEVAM EDİYOR
Logo Yazılım öncülüğünde, Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon’un katkılarıyla devam eden “Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi” kurumsal sosyal sorumluluk projesi uzaktan eğitimle çocuklara kodlama öğretmeye devam ediyor.
Türkiye’nin en büyük halka açık şirketi Logo Yazılım ile Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon’un katkılarıyla hayata geçen “Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi” bulut ortamına taşındı.
Okullardaki eğitimin uzaktan yürütüldüğü pandemi döneminde “Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi”ndeki eğitim de görüntülü konuşma uygulamaları üzerinden devam ediyor.
Logo’nun merkez ofisinin bulunduğu Kocaeli öncelikli olmak üzere, Antalya ve Elazığ’daki okullar ile iş birliğinde gerçekleştirilen 4’er haftalık atölyeler ile 2020 yılında 102 öğrenciye ulaşıldı.
Çocuklara eğlenceli metotlarla kod yazmayı öğretmeyi hedefleyen Geleceği Yazanlar Atölyesi projesi aynı zamanda onların mekanik yeteneklerini ve analitik becerilerini geliştirerek, gelecekteki yaşamlarına da bugünden dokunmayı hedefliyor.
8 – 10 yaş arasındaki çocuklara robotik kodlama konusunda verilen eğitimleri içeren Geleceği Yazanlar Atölyesi, şu ana kadar 2000’den fazla çocuğa ulaşmayı başardı.
Uzaktan erişimle gerçekleşen atölyelerde ise bugüne kadar 102 öğrenci ile gerçekleştirilen 4 haftalık dijital atölye çalışmalarında öğrenciler, trafik lambası uygulaması, ışıklı robot, bariyer uygulaması, hırsız alarmı, park sensörü uygulaması, akıllı saksı uygulaması, akıllı baston gibi toplam 382 icat gerçekleştirdiler.
Uzaktan erişimle gerçekleşen atölye çalışmalarında her bir öğrenciye ihtiyaç duyabileceği tüm ekipmanları kapsayan ve içinde bilgisayar, internet paketi, pinoo kart, ışık sensörü, buzzer modülü, RJ-11 kablo gibi sensor ve modüller ile mukavva, el işi kağıdı, silikon gibi sarf malzemeleri bulunan Maker Seti gönderilerek öğrencilere proje üretmeleri için eğitimler veriliyor.
Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi ile kodlamanın aslında hayatlarının her alanında olduğunu fark eden öğrenciler, atölye eğitimiyle birlikte kodları anlamlandırmaya başlıyorlar.
Aynı zamanda bilgisayar kullanım becerileri gelişirken, yapılan çalışmalar iletişim yeteneklerinin ve ifade biçimlerinin değişmesine de katkı sağlıyor.
Üretebileceklerini, mucit olabileceklerini, zor sandıkları şeylerin aslında kolay olduğunu gören öğrenciler pes etmemeyi öğreniyorlar.
Logo Grup CEO’su M. Buğra Koyuncu, Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi’ni tüm Türkiye’ye yaymayı arzu ettiklerini belirterek şunları söyledi. “Logo Yazılım olarak eğitime verdiğimiz desteğin artarak devam etmesini hedefliyoruz.
Topluma karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve geleceğin yazılımcılarına ilham ve destek olmak için geçtiğimiz yıl başlattığımız projemizin uzaktan eğitimle devam etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz.”
Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu Leyla Tekbulut ise dernek olarak 2015 yılından bu yana eğitime destek verdiklerini belirterek, derneğin bugün 40 binden fazla çocuğa eğitim desteği verdiğini, dernek olarak Türkiye’nin 50’den fazla şehrinde faaliyet gösterdiklerini ve 300 civarında okul ve 500’den fazla öğretmen ile doğrudan irtibatta olduklarını ve okullara toplamda 40 bin kitap gönderimi yaptıklarını ve tüm bunları dernek çatısı altında bir araya gelen 400 gönüllü ile gerçekleştirdiklerini aktardı.
Tekbulut, “ilk kodlama atölyesini göçmen, okuma yazma bilmeyen çocuklarla gerçekleştirdik.
Atölye sırasında bu çocukların okuma yazma bilmemesine rağmen kodlamayı rahatlıkla yapabildiğini gördük. Sonrasında bu çalışmadan aldığımız ilhamla Logo ekosistemiyle iş birliği yaparak bu projemizi ülke çapında yapmaya karar verdik.
Bugün geldiğimiz noktayı ne kadar doğru karar verdiğimizin bir karşılığı olarak değerlendirebiliriz. Uzaktan eğitimle devam edilen projemizle daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Post a Comment