Bayer ve YGA’dan Yeni Sosyal Sorumluluk Projesi Bilimle Buluş
Bayer ve YGA, Türkiye’de bilime ve bilim okuryazarlığına katkı sağlamak adına güçlerini birleştirdi.
· “Bilimle Buluş” projesi kapsamında Bayer ve YGA, Türkiye’nin dört bir yanında 10. ve 11. sınıfta okuyan lise öğrencileriyle bir araya gelerek gençlerin kendilerini geliştirmelerini, yerel sorunlara bilimi temel alarak yenilikçi çözümler üretmeyi öğrenmelerini amaçlıyor.
·
Program sonunda seçilen projeler Bayer’in desteği ile hayata geçecek.
Bayer ve YGA; yeni sosyal sorumluluk projeleri “Bilimle Buluş”un lansmanını gerçekleştirdi.
YGA Summit 2021’de projeyi duyuran Bayer ve YGA, bilimin ve bilim okuryazarlığının gelişmesine katkı sağlamayı ve Türkiye’nin dört bir yanında 10. ve 11. sınıfta okuyan lise öğrencilerinin eğitim - öğretim hayatında yeni bir ufuk açmayı hedefliyor.
Projenin odağında yaşadığı toplumun ihtiyaçlarının ve sorunlarının farkında olan, çevresine duyarlı gençler yer alıyor. Gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve yerel sorunlara bilimi temel alarak yenilikçi çözümler üretmeyi öğrenmeleri amaçlanıyor.
Altı aylık kapsamlı bir eğitim süreci
Programa başvuran tüm lise öğrencileri, onlar için özel olarak hazırlanan online müfredat ile kendilerini geliştirme fırsatı bulabilecek.
Performansa dayalı seçim sürecinin sonrasında 150 öğrenci online olarak gerçekleştirilecek mülakat ile değerlendirilecek ve 25 öğrenci ana programa katılmaya hak kazanacak.
Öğrenciler sosyal sorumluluk projelerine katılacak
Ana programa seçilen öğrenciler Nisan ayında başlayacak olan 101 Kampı’nda yıl boyunca birlikte çalışacakları ekip arkadaşları ve mentorlarla tanışacak.
Program süresince öğrenciler girişimcilerden, bilim insanlarından ve mentorlardan eğitim alacak. Yanı sıra topluma yarar sağlamak adına yaşadıkları yerlerdeki sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayacaklar.
Seçilen projeler Bayer’in desteğiyle hayata geçecek
Öğrenciler, 5 günlük Yaz Kampı’nda gruplara ayrılarak Bayer’in “Daha İyi Bir Yaşam için Bilim” amacı doğrultusunda Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” ve “Açlığa Son”u temel alarak çalışmalar gerçekleştirecek.
Seçilen projeler Bayer’in desteğiyle hayata geçirilecek.
Program kapsamında ayrıca seçilen lise öğrencilerine; Bayer’in girişim hızlandırma programı G4A Turkey’e seçilen startup şirketlerinde ve YGA Ventures’da staj imkanı sunulacak.
Proje ile ilgili heyecanını paylaşan Bayer Türkiye CEO’su Ingrun Alsleben: “Bayer olarak uzun yıllardır Türkiye’de bilim okuryazarlığı ile ilgili birçok proje yürütüyoruz.
Devam eden bu katkımızı YGA ile sürdüreceğimiz için çok mutluyum. Bilimle Buluş projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilerle bir araya geleceğiz.
Onların hayatlarına dokunarak fark yaratabilmek, bilim ve bilim okuryazarlığı konusunda farkındalıklarını artırabilmek paha biçilemez. Bu gençlerin, Türkiye’nin yerel sorunlarına çözüm bulmak için üreteceği çözümleri ve projeleri merakla bekliyorum” dedi.
YGA Kurucusu & Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman: “YGA ve Bayer; Bilimle Buluş” projesi ile çevresine duyarlı 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin yerel sorunlara, bilimi temel alan yenilikçi çözümler üretmelerini amaçlıyor. Hedefimiz, birlikte insanlığa faydalı ilklere imza atacak çift kanatlı gençler yetiştirmek." dedi.
Bayer Hakkında
Bayer, sağlık ve beslenme ile ilgili yaşam bilimleri alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. Ürün ve hizmetleri, insanlığa faydalı olabilmek ve giderek artan ve yaşlanmakta olan küresel nüfusun ortaya çıkardığı büyük zorlukların üstesinden gelmeyi desteklemek amacıyla tasarlanmıştır. Bayer Grup, aynı zamanda inovasyon ve büyümeyle değer yaratmayı ve kazanma gücünü artırmayı amaçlamaktadır.
Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan şirket, Bayer markası ile tüm dünyada güven, kalite ve güvenilirliğin timsali olmuştur.
2020 mali yılı itibarıyla 100.000’e yakın çalışana ve 41,4 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, Ar-Ge harcaması ise 4,9 milyar Avro düzeyindedir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Post a Comment