Lise öğrencileri Pakette Bilim projesiyle akranlarına deney yapmayı öğretiyor
Hisar Okulları lise öğrencileri Pakette Bilim Projesi çatısı altında ortaokuldaki akranlarının ilgi alanlarını fark etmelerine destek olurken, pandemide eksikliğini çektikleri sosyal öğrenme ortamını yaratıyor
Hisar Okulları öğrencilerinin bir pilot proje olarak başlattığı ve farklı okullardaki ortaokul öğrencilerine bilim sevgisini aşılama ve bilimin günlük hayatın büyük bir parçası olduğunu gösterme amacı taşıyan Pakette Bilim Projesi, iki sene içinde 4 farklı şehirde toplam 171 öğrenciye ulaşarak 250’den fazla deneysel dersin gerçekleştirilmesine öncülük etti.
İlk yıl Kars, Ağrı, Kahramanmaraş ve İstanbul’da 250’den fazla deneyle 171 öğrenciye ulaşıldı
Proje kapsamında, farklı okullardaki bilim sever öğrencilere deney malzemeleri ve Hisar ekibi tarafından yazılmış deney kitapçığını içeren “Bilim Paketleri” gönderiliyor.
Bu paketlerin içeriği, MEB müfredatıyla paralel olarak teorik derslerin pekiştirilebileceği bir şekilde tasarlanıyor. Ardından, Hisar Okulları lise öğrencisi mentorlar ile, paketi alan öğrencilerin çevrimiçi ortamda deneyleri gerçekleştirmelerine katkı sağlanıyor.
Bu projeyle, STEM alanlarında öğrencilere kendi ilgi alanlarını keşfetmeleri konusunda destek olmanın yanında, pandemi sürecinde etkileşimle öğrenmeden ve sosyal ortamda eğitimden mahrum kalmış öğrencilere de olanak sağlamak amaçlanıyor.
Teknolojide Kadın Derneği, Fineksus, Hisar Okul Aile Birliği, Papa John’s ve Tempo’nun destekleriyle 2021 itibariyle İstanbul, Kahramanmaraş, Kars ve Ağrı’daki 171 öğrenciye ulaşan projenin, 2022 sonunda 250 ortaokul öğrencisine ulaşması hedefleniyor.
‘’Toplumda yarattığımız bu etkinin daha güzel dönütlere yol açacağına inancımız tam’’
41 kişilik ekip, proje hakkındaki düşüncelerini şöyle özetliyor: ‘’Bilimi anlayarak ve bilimin hayatımızda kapladığı yerin bilincinde olarak yaşamak, gelecekte bütün bilim severlere ve toplumumuza kuşkusuz çok daha kaliteli bir hayat sunacaktır.
Bilim kültürünü ülkemizde yaygınlaştırmak, toplumumuzda bunun farkındalığını yaratmak için çabalamaya devam edeceğiz. Toplumda yarattığımız bu etkinin daha güzel dönütlere yol açacağına inancımız tam.’’
Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor
Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor.
Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor.
Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1085 mezunu ve 1591 öğrencisiyle Hisarlılar ülkemize, dünyaya ve insanlığa faydalı olmak için düşünüyor ve çalışıyor.
Post a Comment