MEB Robot ve Baykar Uçan Araba Yarışmaları Riders Altyapısıyla Düzenleniyor
Türkiye’nin en önemli robotik yarışmasılarından ikisi, MEB Robot ve Baykar Uçan Araba Yarışmaları gücünü çevrimiçi ortamda robotik geliştirmeye imkan tanıyan Riders ile etki alanını genişletiyor!
T.C Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen MEB Robot Yarışması ve Teknofest kapsamında Baykar tarafından hayata geçirilen Uçan Araba Yarışması ile her yıl yüzlerce genç robotik kodlama dünyasına ilk adımını atıyor.
Türkiye’nin ilk online robotik platformu olan Riders ise Türkiye’nin iki büyük organizasyonunda altyapı sağlayıcısı olarak gençlerin, herhangi bir robotik kit maliyeti altına girmeden, diledikleri yerden kodlama yapabilmesine imkan tanıyor!
MEB Robot Yarışması ikinci kez Riders altyapısıyla düzenlenecek!
2022 yılında uluslararası çapta 14.sü düzenlenen MEB Robot Yarışması, bu alanda Türkiye’nin en çok katılım gösterilen yarışması niteliği taşıyarak Türkiye’nin geleceğine umut veren gençler yetiştiriyor.
14. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda 10 binden fazla öğrencinin 4 binden fazla fiziksel robotu kodladığı bu yarışma, Türkiye’deki öğrencilerin robotik kodlama ile tanışmasında çok büyük önem taşıyor.
14. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda bir ilk gerçekleşerek, MEB Mesleki̇ ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Riders arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde MEB Robot Yarışması’na Sanal Robot Yarışma etabı eklendi.
Yarışmaların ortaya çıkardığı rekabet duygusu ile öğrencilerin robotik ve kodlama becerilerinin en üst seviyeye ulaşmasını sağlamak üzere en yoğun katılımın olduğu 6 kategoride; Riders platformu üzerinden ön eleme etabı yapıldı.
Bu sene 15’incisi düzenlenecek MEB Robot Yarışması’nda yine Sanal Robot Yarışmaları’nı üstelenecek olan Riders’ta öğrenciler, birbirinden heyecanlı robotik senaryoları simüle etme şansına sahip olacak.
Baykar Uçan Araba Yarışması İçin Riders’ı Seçti!
TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Uçan Araba Yarışmaları ile Baykar, lise, ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini bir araya getiren yarışma konsepti, Türkiye’nin yenilikçi teknolojilerde sahip olduğu yeteneği bir kez daha gözler önüne seriyor.
Bugüne kadar robotik, makine öğrenimi, otonom teknolojiler gibi pek çok alanı yüzlerce öğrenciye sevdirmeyi başaran Riders, Uçan Araba Yarışmaları’nın altyapı üstlenicisi olarak eğitim ve rekabeti aynı çatı altında buluşturuyor.
Gerek takım, gerekse bireysel olarak katılıma açık olan Uçan Araba Yarışması, mezun seviyesindeki katılımcıların da başvurularını kabul ediyor ve bu alanda firmaların ve küçük girişimlerin de kendi aralarında rekabet edebilmesine imkan tanıyor.
Riders Hakkında
Riders Online Robotik Eğitim ve Yarışma Platformu, ACROME Robotics bünyesinde kurulan ve 2015'ten beri araştırma ve eğitim odaklı erişilebilir robotik sistemleri üreten bir platform olarak robotik uygulama geliştirmede karşılaşılan maliyet, ölçekleme ve geliştirme süreçlerinde yaşanan çeşitli sorunlara çözüm olarak geliştirilmiştir.
Riders platformu, simülasyon altyapısı ile etkileşimli olarak robotik, veri bilimi, yapay zeka alanlarında zengin içerikler sunan, bulut tabanlı bir çevrimiçi platformdur.
Riders, geliştiricilerin becerilerini desteklemek, geliştirdikleri algoritmaları simülasyon altyapısı sayesinde eş zamanlı değerlendirmelerini sağlamak ve yarışmalar sayesinde seviyelerini ölçmek için tasarlanmıştır. Herhangi bir donanıma ihtiyaç duyulmamaktadır.
Acrome Hakkında
Yenilikçi robotik ve mekatronik sistemler geliştirmek amacıyla 2013 yılında kurulan Acrome, bugün 15 farklı ülkede ve 50’den fazla kurumda katma değerli hizmetler sunarak, Türkiye’nin teknoloji vizyonuna öncülük eden şirketler arasında yer almaktadır.
Adını ‘’ACcessible RObotics MEchatronics’’ kavramından alan Acrome Autonomous Mobile Robotics Kit, Stewart Pro, Linear Inverted Pendulum gibi inovatif ürünlerinin yanı sıra 2015 yılından bu yana Riders platformu ile Türkiye’de ve dünyada öğrencilere robotik kodlamayı en eğlenceli eğitim modelleri ile sevdirmeyi amaçlamaktadır.
Post a Comment