YKS’ye Yapay Zekâyla Hazırlananlar Kazandı
YKS maratonu geride kaldı, sonuçların açıklanmasıyla tercih ve yerleştirme heyecanı başladı.
Bu yıl yaklaşık 3,5 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen YKS’ye Cerebrum Tech ve Esınav Merkezi iş birliğinde hayata geçirilen yapay zekâ destekli Akıllı Sınav eğitim modülüyle hazırlanan gençler dikkat çeken başarılara imza attı.
Esınav Merkezi Kurucu Partneri Cemil Akça, Akıllı Sınav’ın öğrenciyi tanıyarak kişiselleştirilmiş eğitim ve başarı analizi imkânı sunduğunu söyleyerek “Eğitimciler olarak bireysel başarı kadar önemsediğimiz bir şey daha var, o da kitlesel başarı.
Eğitimde teknolojinin sağladığı olanaklarla iki yılda 1 milyon öğrencimize ulaştık.
Bu yıl YKS’de Türkiye sıralamasında ilk 100’de 9, ilk 500’de 34, ilk 1000’de ise 50 öğrencimiz yer aldı. Türkiye’nin tüm illerinden eğitimleri için Akıllı Sınav’ı tercih eden gençlerimize destek olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Bu yıl yaklaşık 3,5 milyon gencin eğitiminde dönüm noktası olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) sonuçlar açıklandı. Alanlarında başarı gösteren öğrencilerin sınav öncesi hazırlık öyküleri, gelecek yıllarda sınava girecek öğrencilere yol gösteriyor.
Son yıllarda yükselişe geçen yapay zekâ teknolojileri birçok farklı alanda olduğu gibi eğitim dünyasını da şekillendirmeye başladı. Yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech ve Esınav Merkezi iş birliğinde hayata geçirilen Akıllı Sınav eğitim modülü de Türkiye’de ilk kez yapay zekâ ile öğrencileri buluşturan önemli bir eğitim platformu olarak lise ve ortaokul öğrencilerinin başarılarını artırmasına fırsat sağlıyor.
Türkiye’nin Her İlinden Öğrenciye Kaliteli Eğitim Fırsatı
Akıllı Sınav platformunun iki yılda 1 milyondan fazla öğrencinin eğitimine katkı sağladığını söyleyen Esınav Merkezi Kurucu Partneri Cemil Akça, bu yıl yaklaşık 180 öğrencinin
YKS’de derece yaptığını açıkladı.
Yapay zekâ destekli sistemle öğrencilerin gelişimlerini hızla ve etkili şekilde takip edebildiklerini dile getiren Akça, “Teknolojinin yardımı ile yer ve zaman gözetmeksizin Türkiye’nin her ilinden öğrencilerimizin eğitimine destek sunuyoruz. Eğitimciler olarak bireysel başarı kadar önemsediğimiz bir şey daha var, o da kitlesel başarı.
Bu yıl YKS’de Türkiye sıralamasında ilk 100’de 9, ilk 500’de 34, ilk 1000’de 50, ilk 10 binde 75 ve ilk 50 binde
177 öğrencimiz yer aldı. Türkiye’nin tüm illerinden eğitimleri için Akıllı Sınav’ı tercih eden gençlerimize destek olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
“9’uncu Sınıftan Başlayarak Tüm Gelişimi Takip Etmek Mümkün”
Akıllı Sınav eğitim modülünün 9’uncu sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm lise derslerini kapsadığını vurgulayan Akça, “Çoğu öğrenci YKS için erken sınıflardan itibaren çalışmaya başlıyor.
Bu çalışmanın sistematik ve takip edilebilir olması gelişimleri için çok değerli. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Akıllı Sınav, yapay zekâ yardımıyla öğrenciyi tanıyarak zayıf ve güçlü yönlerini belirliyor,
ders konularına göre program hazırlayarak kişiselleştirilmiş eğitim imkânı sunuyor. Konu anlatımlı içerikler ile öğrenciler sadece sınava hazırlanmıyor, ders notlarını ve dolayısıyla sıralamalarını etkileyecek okul notlarını da yükseltiyorlar.
ÖZDEBİR iş birliğiyle hazırlanan test soruları ve Türkiye genelinden katılımla yapılan çevrim içi (online) hazırlık sınavları ile yaşıtları arasındaki konumunu ve performansını izleyebiliyor. Akıllı Sınav’dan elde ettiğimiz veriler, öğrenciler üzerinde %20 ile %35 arasında ilerleme sağladığını gösteriyor” diye konuştu.
“Sadece Türkiye’de Değil Dünyada İlk Uygulamalardan Biri”
Ürettikleri yapay zekâ uygulamaları ile birçok eğitim kurumuna dijital dünyada destek sağladıklarını söyleyen Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, “Akıllı Sınav eğitim modülü de dijital teknolojileri kullanarak eğitimde fark yaratan bir uygulama.
Sadece Türkiye’de değil dünyada da eğitim alanında yapay zekâ uygulamalarının entegrasyonu açısından ilk örneklerden biri. Gelecekte yenilikçi teknolojilerde yaşanacak gelişmelerle çok daha interaktif bir eğitim deneyimi yaşanacak.
Cerebrum Tech olarak üniversitelerden özel eğitim kurumlarına kadar pek çok paydaşımızla gençlerimizin eğitiminde fayda sağlayacak projeleri hayata geçirmekten mutluyuz” diye konuştu.
Videolu Konu Anlatımı, ÖZDEBİR Destekli Test ve Sınavlar
Akıllı Sınav eğitim modeli, yapay zekâ destekli ve kişiye özel eğitim veren bir soru bazlı öğrenci geliştirme platformu. Eğitim, test ve sınav modülü olarak üç ayaklı işleyen platformda 9-10-11 ve 12’nci sınıflar için tüm derslere yönelik konu anlatımlı videolar ve ÖZDEBİR iş birliğiyle hazırlanmış soru ve sınavlar yer alıyor.
Öğrencilerin zayıf ve güçlü oldukları konular belirlenerek eğitim programı sunuluyor. Ayrıca çözdükleri testlerde diğer kullanıcıların hangi yanıtları verdiğini ve soruda geçirdikleri zamanı takip edebiliyorlar.
Tüm Türkiye’den 1 milyon kişiye kadar katılıma imkân veren teknolojik altyapıyla düzenlenen çevrim içi TYT ve AYT sınavları ile öğrenci, yaşıtlarıyla arasındaki konumuna ve performansına dair analize ulaşabiliyor.
Platformda yer alan eğlence modülü ise Millî Eğitim Bakanlığının sağladığı yeni nesil soruları oyunlaştırarak öğrencilerin eğlenirken de öğrenmesine olanak sağlıyor.
Cerebrum Tech:
Yapay Zekâ, Nesnelerin İnterneti, Oyun Geliştirme ve Web 3.0 alanlarında sürdürülebilir çözümler geliştiren girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech, 2021 yılında kuruldu.
Alanında uzman kadrosuyla dijital dönüşüm konusunda etkin çözümler sunan Cerebrum Tech; akıllı şehirler, sürdürülebilirlik ve siber güvenliğin yanı sıra, yapay zekâ, veri güvenliği ve danışmanlığı alanlarında yenilikçi ve global (küresel) standartlarda uygulamalar geliştiriyor.
Faaliyet sektörleri arasında ise oyun geliştirme, akıllı şehircilik, eğitim, sağlık, endüstri, otomotiv ve savunma sanayi yer alıyor.
Cerebrum Tech, güvenilir ve lider bir yeni nesil teknoloji şirketi olma vizyonuna sahip olarak ilerlerken. Silikon Vadisi, İstanbul, Seul, Ankara, Hollanda, Malta ve Londra'da yer alan ofislerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Cerebrum Tech, gençlerin potansiyellerine inanan bir girişimcilik stüdyosu olarak dijital ve fiziksel dünya arasında sürdürülebilir köprüler kurmayı hedefliyor.
Post a Comment