Logo Yazılım Hayallerini Kodlayanlar projesi kapsamında yeni Robotik Kodlama Atölyesini Ankara’da açtı
Logo Yazılım, sosyal sorumluluk projesi Hayallerini Kodlayanlar kapsamındaki 7’nci Robotik Kodlama Atölyesini Ankara Şehit Adil Erdoğan Ortaokulu’nda açtı.
Şimdiye kadar 3 bine yakın öğrenciye ulaşan projeyle birlikte, çocukların mekanik becerilerini ve analitik yeteneklerini geliştirmeleri hedefleniyor.
Logo Yazılım’ın Hayallerini Kodlayanlar projesi kapsamında 7’inci Robotik Kodlama Atölyesi, Ankara Ankara Şehit Adil Erdoğan Ortaokulu’nda açıldı.
Atölye eğitimlerine dahil olan öğrenciler haftada 30 saat robotik kodlama eğitimleri alacak.
Logo Yazılım, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında bulunan nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve insana yakışır iş ve ekonomik büyüme maddelerine verdiği önem doğrultusunda toplumsal sürdürülebilirlik konularına odaklanıyor.
Bu çerçevede Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon’un katkılarıyla gerçekleştirilen Hayallerini Kodlayanlar projesi ile Türkiye’nin farklı bölgelerindeki öğrencilere ulaşmayı hedefliyor.
Bugüne kadar Kocaeli (Gebze), İstanbul (Şişli, Kağıthane), Elazığ, İzmir ve Antalya’da Hayallerini Kodlayanlar projesi kapsamında atölyeler kuran Logo Yazılım, 3 bine yakın öğrenciye ulaştı. Logo Yazılım, iş ortaklarının da katkısıyla Ankara’da kurulan yeni Robotik Kodlama Atölyesi ile önümüzdeki dönemde daha fazla öğrenciye ulaşacak.
Açılış töreninde konuşan Logo Grup CMO’su Begüm Arş Türk, Hayallerini Kodlayanlar projesi ile toplumsal sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek, “Hayallerini Kodlayanlar projemiz kapsamında 7’inci atölyemizi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
Atölyelerimizde 8-14 yaş arası çocukların mekanik becerilerini ve analitik yeteneklerini geliştirerek, onlara eğlenceli ve farklı metotlarla kodlamayı, çözüm odaklı olmayı öğretiyoruz. Eğitimler boyunca sürecin içinde kalmaya devam ederek, başarıları ve ihtiyaçları belirleyip öğrencilerimizin gelişimlerini takip ediyoruz.
Önümüzdeki dönemde projemiz kapsamında Robotik Kodlama Atölyelerinin tüm Türkiye’ye yayılmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Post a Comment