mühendislik öğrencileri için burs başvuruları başladı

Günümüz yaşam koşullarında hayat öğrenciler için çok daha zorlu hale geldi. 
 

Her geçen gün artan enflasyon ve beraberinde gelen hayat pahalığı, tek kurumdan burs alarak geçinmeyi imkânsız kılarken, öğrenciler artık birkaç kuruma birden başvuru yaparak burs talep ediyor. 


 
Kadın mühendis adaylarının potansiyellerini ortaya çıkarmak ve eğitimlerine katkı sağlamak için önemli bir rol üstlenen Bulgurcu Vakfı, bu yıl toplamda 100 kız öğrenciye burs vererek, geçinmekte zorlanan öğrencilere destek oluyor. Bulgurcu Vakfı bursu için 15 Eylül tarihine kadar bursverenler.org portalı üzerinden başvuru yapılabiliyor. 
 
Mühendislik alanında okuyan kız öğrencilere eğitim ve kariyer hayatlarında destek olma amacıyla faaliyet gösteren Bulgurcu Vakfı’nın 2024-2025 yılı burs başvuruları başladı. 
 
 10 ay boyunca ödemesi yapılacak olan burs için bu yıl 30 yeni öğrenci seçimi yapılacak. Devam eden öğrenci burslarıyla beraber toplamda 100 kız öğrenciye burs verecek olan vakıf, aylık ödeme miktarını 2 bin lira olarak belirledi. 
 
 Kadın mühendisleri hayatın her alanında var olduğunu görmek ve onları bu yolda desteklemek amacıyla kurulan Bulgurcu Vakfı bursu için 15 Eylül tarihine kadar, bursverenler.org portalı üzerinden başvuru yapılabiliyor.  
 
Bulgurcu Vakfı Hakkında:
18 Ocak 2021'de İstanbul'da kurulan Bulgurcu Vakfı, kadın mühendislerin gücünü ve potansiyelini ortaya çıkarmayı ve desteklemeyi hedeflemektedir. 
 
Bulgurcu Vakfı hem cinsiyet eşitliği sağlamak hem de Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunmak için başarılı kadın mühendis adaylarına burs vererek alarak onlara geniş bir yelpazede destek olmayı amaçlamaktadır.
 
Günümüzde ve gelecekte daha fazla kadın mühendisin yetişmesine yönelik bir misyonla hareket eden Vakıf, kadınların güçlenmesini ve potansiyellerini gerçekleştirmesini sağlamak amacıyla maddi destek sunmanın yanı sıra, başta mühendislik olmak üzere hayatlarının her alanında kişisel ve teknik gelişimlerine destek olmayı hedeflemektedir.

Hiç yorum yok


Blogger tarafından desteklenmektedir.